Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Książka napisana jest w sposób przystępny i dedykowana zarówno osobom początkującym, jak i bardziej zaawansowanym. To niemal 150 stron, na których znajdziesz cenne, praktyczne wskazówki dotyczące kolejnych etapów przygotowania wina, a także zastosowania niezbędnego i przydatnego sprzętu, m.in. przyrządów pomiarowych. Kwestie takie jak wybór odpowiednich akcesoriów, drożdży i pożywek, obliczenie kwasowości, ilości cukru, który należy dodać, czy też zawartości alkoholu, przestaną być dla Ciebie problemem. Autorka koncentruje się na sprawie najważniejszej – kluczowych momentach decydujących o powodzeniu winiarskiej przygody i daje konkretne rady, które zapewnią Ci udaną degustację własnego wina.Bardzo przydatną i inspirującą częścią książki jest zestaw 25 specjalnie wybranych i sprawdzonych przepisów na doskonałe domowe wina owocowe, gronowe, kwiatowe oraz miody pitne.