MIEDZIAN EXTRA 350 SC zwalczanie:- Parch jabłoni
- Parch gruszy
- Zaraza ogniowa
- rak bakteryjny drzew pestkowych
- kędzierzawość liści brzoskwiń
- bakteryjna cętkowatość,
- zaraza ziemniaka
- bakteryjna kanciasta plamistość
- bakterioza obwódkowa, antraknoza,
- szara pleśń
- mączniak rzekomy winorośli
- antraknoza,
- rdza wejmutkowo-porzeczkowa,
- biała plamistość liści
- mączniak rzekomy
- bakteryjna zgorzel
Miedzian stosowanie- jabłoń
- grusza
- wiśnia i czereśnia
- brzoskwinia
- pomidor (uprawiany w gruncie)
- pomidor (uprawiany pod osłonami)
- ogórek (uprawiany w gruncie)
- fasola szparagowa
- winorośl
- porzeczka czarna
- zatrwian tatarski
- orzech włoski, orzech laskowy
UPRAWA - CHOROBA - DAWKAjabłoń, grusza - parch jabłoni, parch gruszy - 1,5 ml w 0,5 - 0,75 L wody/ 10 m²
grusza - zaraza ogniowa - 0,75 - 1,5 ml w 0,5 - 0,75 L wody/ 10 m²
wiśnia i czereśnia - rak bakteryjny drzew pestkowych - 1,5 - 3 ml w 0,5 - 0,75 L wody/ 10 m²
brzoskwinia - kędzierzawość liści brzoskwiń - 7 ml w 0,7 L wody/ 10 m²
pomidor (uprawiany w gruncie) - bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka - 2 - 2,5 ml w 0,7 L wody/ 10 m²
pomidor (uprawiany pod osłonami) - bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka - 0,3 % (3 ml/ 1 L wody) 1,2 L cieczy roboczej / 10 m²
ogórek (uprawiany w gruncie) - bakteryjna kanciasta plamistość - 2 - 2,5 ml w 0,7 L wody/ 10 m²
fasola szparagowa - bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń - 2 - 2,5 ml w 0,7 L wody/ 10 m²
winorośl - mączniak rzekomy winorośli - 3 ml w 0,5 - 0,9 L wody/ 10 m²
porzeczka czarna - antraknoza, rdza wejmutkowo-porzeczkowa, biała plamistość liści - 3 ml w 0,7 L wody/ 10 m²
zatrwian tatarski - mączniak rzekomy - 0,2 % (2 ml/ 1 L wody) 1 L cieczy roboczej / 10 m²
orzech włoski, orzech laskowy - antraknoza, bakteryjna zgorzel - 3 ml w 0,8 - 1 L wody/ 10 m²