Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Grzybnia na kołkach - Twardziak jadalny - ShiitakeGatunek grzyba, który ze względu na dużą zawartość białka, błonnika, witamin oraz minerałów zwany jest "eliksirem życia" lub "grzybem długiego życia". Swoją popularność w kuchni azjatyckiej zdobył dzięki właściwościom odżywczym, leczniczym i smakowym. Twardziak jadalny tworzy owocniki barwy brązowej o zróżnicowanej wielkości.Uprawa: Twardziak jadalny najlepiej uprawiać w okresie letnim na zdrowych i świeżych pniach drzew liściastych np. brzozy, dębu lub buku, o średnicy 8-15 cm. W przygotowanym pniu należy wywiercić otwory o wielkości średnicy i długości kołków zamieszczonych w opakowaniu. Następnie kołki umieścić w wywierconych otworach. Zaszczepione pniaki należy owinąć foliąi umieścić w ciepłym (w temp. 20-30°C), wilgotnym i w zacienionym miejscu. Owocniki ukazują się od 2 miesięcy do 6 miesięcy, w zależności od rodzaju oraz średnicy pnia. Im średnica pnia jest większa tym później ukażą się owocniki.
RG.LEG000569
Opis
Composition
GRZYBNIATWARDZIAK JADALNY 20szt (BEZ PRAWA ZWROTU)