Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Burak liściowy nasiona na kiełkiKiełki buraka obniżają ciśnienie i odkwaszają organizm. Wspomagają pracę układu pokarmowego. Zawierają witaminy, minerały oraz cenny kwas foliowy. Poprawiająwygląd włosów i paznokci. Betacyjanina, substancjaodpowiedzialna za czerwony kolor buraków ma działanieprzeciwnowotworowe. Nasiona buraka mają twarde otoczki, które należy usunąć przed spożyciem kiełków.Przeznaczenie: Idealne jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapek.Warunki: Wypłukane nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zalać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać i zlewać wodę, co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.