Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.

      JARMUŻNA KIEŁKI 5g LEG.
      JARMUŻNA KIEŁKI 5g LEG.

      JARMUŻNA KIEŁKI 5g LEG.

      Review (0)
      4,78 zł
      z VAT
      Polityka zwrotów:14
      Obecnie brak na stanie
      Ilość:
      0 szt.
      • Polityka bezpieczeństwaPolityka bezpieczeństwa
      • Zasady dostawyZasady dostawy
      • Zasady zwrotuZasady zwrotu
      Jarmuż Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych. Nasiona jarmużu bogate są w witaminę A, C, K, oraz wapń, potas, sód i żelazo. Kiełki jarmużu mają lekko ostry smak. Spożywanie jarmużu wspomaga układ odpornościowy. Kiełki jarmużu polecane są jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek i twarogu. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 1-2 godzin w letniej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
      RG.LEG000420

      Opis

      Composition
      JARMUŻNA KIEŁKI 5g LEG.

      Specyficzne kody

      No customer reviews for the moment.

      Write your review
      JARMUŻNA KIEŁKI 5g LEG.
      JARMUŻNA KIEŁKI 5g LEG.

      JARMUŻNA KIEŁKI 5g LEG.

      4,78 zł
      z VAT
      Polityka zwrotów:14