Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Nasiona na kiełki - Mieszanka Zdrowy DuetMieszanka nasion lucerny i koniczyny, o delikatnym smaku, bogata w wiatminy i związki mineralne, szczególnie polecana dla kobiet. Posiada własciwości oczyszczające, wzmacniające układ nerwowy, a także wpływy na poprawę pamięci. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy; wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymiane, jednocześnie zraszając nasiona w ciagu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki sa gotowe do spożycia.