Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Rukola nasiona na kiełki Dzięki olejkom eterycznym stymulują apetyt i trawienie, oczyszczają organizm i poprawiają krążenie. Są niezwykle bogate w potas, wapń, magnez, fosfor i siarkę. Zawierają spore ilości witaminy C a także: A, B1, B2 i B3. Przeznaczenie: Jako dodatek do kanapek, sałatek i surówek.Warunki: Wypłukane nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zalać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać i zlewać wodę, co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.