Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Działanie: Szybko przywraca równowagę środowiska żwacza przez działanie podwyższające i stabilizujące pH.
Składniki aktywne: Węglan potasu - Neutralizuje zgromadzony w żwaczu kwas mlekowy Sole kwasu jabłkowego - stymulują rozwój bakterii Selenomonas ruminantium, które wykorzystują kwas mlekowy, co dodatkowo zmniejsza jego koncentrację w żwaczu Polifenole - wspomagają odporność Glinokrzemiany - wiążą endotoksyny uwolnione z obumierających bakterii żwaczowych
Stosowanie: Buffer-Stim podaje się w dawce 100 g dziennie, po rozpuszczeniu w wodzie, wlewem do pyska. Szczególnie zalecane dla krów wysokowydajnych. W celu zmniejszenia ryzyka wystąpienia kwasicy żwacza należy pamiętać o bilansowaniu dziennej dawki pokarmowej, z uwzględnieniem zawartości włókna i łatwo fermentujących węglowodanów, a także dbać o właściwą strukturę dawki pokarmowej.