Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Mączka bazaltowaMączka bazaltowa jest to produkt pochodzenia naturalnego, który powstaje poprzez zmielenie skały bazaltowej. Z uwagi na naturalne pochodzenie z powodzeniem może być stosowana w uprawach ekologicznych.Mączka bazaltowa w swoim składzie zawiera szereg niezbędnych makro- oraz mikroelementów potrzebnych roślinom do życia. Najważniejsze związki bazaltu to tlenek krzemu, czyli tzw. krzemionka (około 50%), tlenek glinu (około 20%) oraz tlenek żelaza (5-10%). Ponadto bazalt zawiera wiele cennych makro- i mikroelementów (magnez, wapń, sód, potas, mangan, tytan, fosfor, siarka, bor, chrom, miedź, cynk, molibden, kobalt czy jod. Mączka bazaltowa ma zasadowy odczyn (pH powyżej 7).Pojemność: 3 kg 8 kg