BACTIM VIGOR to biopreparat przeznaczony do stosowania w celu zwiększenia, jakości i wielkości plonów.
Mikroorganizmy zawarte w biopreparacie BACTIM VIGOR indukują naturalne mechanizmy odporności systemicznej roślin oraz przyczyniają się do powstawania wielu cennych substancji biostymulujących.
BACTIM VIGOR zawiera zestaw grzybów mikoryzowych, bakterii, grzybów ryzosferowych oraz drożdży.
SKŁAD BIOPREPARATU | ZAWARTOŚĆ |
Glomus coronatum GU 53 Glomus caledonium GM 24 Glomus mosseae GP 11 Glomus viscosum GC 41 Rhizophagus irregularis RI 31 |
10% |
Bacillus subtilis BA 41 Streptomyces spp. SB 19 Trichoderma harzianum TH01 Trichoderma viride TV 03 Pichia pastoris PP 59 |
7,5% 102 miliony komórek/g 10,2x107 jtk/g |
Biopreparat BACTIM VIGOR nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO) oraz mikroorganizmów patogenicznych dla roślin. Mikroorganizmy zawarte w preparacie zostały pozyskane ze środowiska naturalnego. |
Najważniejsze korzyści ze stosowania bioaktywatora BACTIM VIGOR:
- Zwiększa odporność warzyw polowych oraz drzew i krzewów owocowych na stresy abiotyczne i biotyczne.
Mikroorganizmy zawarte w biopreparacie zwiększają odporność na stres wywołany suszą, wysokim zasoleniem oraz niską temperaturą. Ograniczają również możliwość rozwoju groźnych patogenow w glebie oraz indukują naturalne mechanizmy odporności roślin.
- Poprawia strukturę gleby i zwiększa dostępność składników pokarmowych z gleby.
Bakterie i grzyby zawarte w biopreparacie są dla roślin źródłem wielu substancji, w tym substancji silnie biostymulujących. Produkują one między innymi hormony roślinne, elicitory, siderofory i inne substancje wpływające bezpośrednio i pośrednio na metabolizm uprawianych roślin, aktywnie stymulując ich wzrost. Zastosowanie biopreparatu zwiększa bioróżnorodność gleby oraz poprawia stosunki powietrzno-wodne w glebie.
- Poprawia jakość i trwałość pozbiorczą plonów.
Zwiększając pobieranie składników pokarmowych oraz wody z gleby – biopreparat korzystnie wpływa na poziom odżywienia roślin, a tym samym na wzrost i rozwój roślin, parametry jakościowe plonu (m.in. zawartość cukrów, witaminy C, karotenoidów) i jego trwałość pozbiorczą.
No customer reviews for the moment.