Wybrane szczepy, produkując kwas mlekowy, przyczyniają się do bardzo szybkiego obniżania pH zakiszanego materiału i stabilizacji kiszonki już w ciągu kilku tygodni. Pozostałe szczepy wytwarzają dodatkowo kwasy negatywnie działające na grzyby i drożdże, zmniejszające możliwość ich rozwoju po otwarciu kiszonki, co jest szczególnie istotne w przypadku kukurydzy skarmianej w okresie letnim. Efektem jest brak, bądź zdecydowane obniżenie zagrzewania i psucie się paszy.
Stosowanie:
Zawartość opakowania rozpuścić w 50 l czystej wody z ujęcia. Otrzymanym w ten sposób roztworem spryskiwać równomiernie materiał zakiszany w proporcji 1 l na 1 t surowca używając aplikatorów bądź spryskiwaczy ręcznych. Roztwór sporządzony z jednego opakowania wystarcza na zakiszenie 50 t surowca. Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 h. Najlepsze efekty osiąga się w ciągu 24 h od rozpuszczenia.
Opakowania:
500 g
Specyficzne kody
No customer reviews for the moment.