Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Cieciorka nasiona na kiełki BIOZastosowanie: idealane jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapekInstrukcja użycia: 1. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłozyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.2. Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiagną 3-5 cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną odpowiadający Państwu smak.3. Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni.