Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Dynia zwyczajna Cukinia - mieszanka odmianSkład mieszanki cukinii % udział Atena Polka 20% Astra Polka 20% Striato D’ Italia 20% Black Beauty 20% Nimba 20% Mieszanka kilku odmian cukini, o maczugowatych, różnobarwnych owocach. Bogate w witaminy i sole mineralne owoce, osiągają fazę konsumpcyjną przy długości 15-20 cm. Młode owoce doskonale nadają się do sporządzania surówek i kiszenia, natomiast starsze, po obraniu ze skórki i usunięciu gniazda nasiennego spożywa się gotowane lub smażone. Różnorodność barw owoców podnosi walory estetyczne przygotowanych potraw. Najlepiej rośnie na glebach żyznych i na stanowisku słonecznym.Termin wysiewu pod osłony: KwiecieńTermin wysiewu wprost do gruntu: Maj