Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Dynia Otylia F1Nowa, cenna odmiana dyni. Rośliny silnie rosnące, o długich, płożących pędach. Kulistospłaszczone owoce, o wadze 10-15 kg, mają pomarańczoworóżową skórkę z różowymi smugami i delikatnym marmurkiem. Wewnątrz znajduje się gruby miąższ (5-7 cm) o barwie pomarańczowej oraz duże białe nasiona. Wielką zaletą Otylii jest odporność owoców na uszkodzenia podczas transportu i przydatność do spożycia przez kilka miesięcy po zbiorze. Świetnie nadaje się do wykorzystania w kuchni, w przetwórstwie oraz w żywieniu zwierząt. Owoce nie kumulują metali ciężkich i azotanów.Termin wysiewu pod osłony: KwiecieńTermin wysiewu wprost do gruntu: Maj