Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
KalarepaMicrogreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Często określa się je jako „superfood”, ponieważ w porównaniu do roślin starszych zawierają znacznie więcej witamin i składników odżywczych. W niektórych przypadkach to różnica jest kilkukrotna. Oprócz tego microgreens są bardzo zdrowe i smaczne. Stanowią świetny dodatek do kanapek, sałatek oraz wielu dań. Szefowie kuchni często wykorzystują je do dekoracji potraw.Łagodny smak, polecne jako dodatek do sałatek i kanapek.UPRAWA MICROGREENS:UWAGA! Podłoże w trakcie całej uprawy nie powinno być zbyt wilgotne.1. Płaski pojemnik wypełnij ziemią, którą następnie wyrównaj i podlej.2. Wysyp gęsto nasiona na całej powierzchni.3. Przykryj nasiona cienką warstwą ziemi i zraszaj.4. Spryskuj wodą dwa razy dziennie i uprawiaj przez ok. 2 tygodnie.5. Ścinaj rośliny, gdy wytworzą pierwsze liści.