Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Papryka ostra Habanero mixKrólowa ostrych papryk chilii. Owoce pomarańczowe, czerwone lub brązowe. Mimo swojej pikantności ma wyraźny posmak owoców tropikalnych, a zwłaszcza brzoskwiń oraz moreli. Przeznaczenie: Bardzo pikantna przyprawa do sosów, zup, gulaszu, chilii con carne lub bigosu. Do potraw z mięsa mielonego, a także do słodkich przetworów, np. dżemów i ciast. Jeden owoc wystarcza na ok. 1,5 kg potrawy. Przy krojeniu unikać kontaktu ze skórą i oczami.Termin wysiewu: marzec-kwiecieńTemperatura kiełkowania [°C]: 22-25Sadzenie do gruntu: druga połowa majaTermin zbioru: wrzesień-październik