PRIMSEED MULTI B+ dostarcza kiełkującym nasionom niezbędne do rozwoju mikroelementy dodatkowo barwiąc zaprawiane nasiona, co umożliwia lepszą identyfikację materiału siewnego.
Odpowiednio dobrany skład przyspiesza i stymuluje wschody i początkowy rozwój roślin oraz zwiększa tolerancję na złe warunki wilgotnościowe.
Składniki pokarmowe zawarte w nawozie nanoszone na powierzchnię ziarna podczas procesu zaprawiania są wykorzystywane przez rośliny w okresie kiełkowania i wzmacniają kondycję roślin w początkowych fazach rozwojowych.
Zalety nawozu PRIMSEED MULTI B+:
- wysoka zawartość składników pokarmowych
- intensywne właściwości barwiące
- bezpieczeństwo i prostota stosowania
PRIMSEED MULTI B+ przeznaczony jest do stosowania w trakcie zaprawiania materiału siewnego. Istotą procesu przygotowania nasion do siewu jest stosowanie zapraw nasiennych, chroniących rośliny przed patogenami występującymi w glebie lub przenoszonymi przez nasiona, a także przed szkodnikami atakującymi rośliny. Firmy produkujące i przygotowujące materiał siewny (lub rolnicy we własnym zakresie), w celu uszlachetnienia zaprawianych nasion, dodatkowo stosują nawóz donasienny PRIMSEED MULTI B+.
Składniki | g/l | % (m/m) |
Azot (N) całkowity | 9,5 | 0,8 |
Azot (N) amidowy (NH2) | 9,5 | 0,8 |
Pięciotlenek fosforu (P2O5) całkowity | 13,0 | 1,1 |
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie | 13,0 | 1,1 |
Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w obojętnym roztworze cytrynianu amonu | 13,0 | 1,1 |
Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie | 17,7 | 1,5 |
Tlenek magnezu (MgO) rozpuszczalny w wodzie | 20 | 1,7 |
Trójtlenek siarki (SO3) rozpuszczalny w wodzie | 47,2 | 4,0 |
Tlenek sodu (Na2O) rozpuszczalny w wodzie | 11,8 | 1,1 |
Bor (B) w postaci soli sodowej | 2,4 | 0,2 |
Miedź (Cu) w postaci siarczanu | 2,4 | 0,2 |
Żelazo (Fe) w postaci siarczanu | 9,6 | 0,8 |
Mangan (Mn) w postaci chlorku | 3,5 | 0,3 |
Molibden (Mo) w postaci soli amonowej | 0,7 | 0,06 |
Cynk (Zn) w postaci siarczanu | 5,9 | 0,5 |
Specyficzne kody
No customer reviews for the moment.