Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
StewiaStewia jest rośliną w naszych warunkach jednoroczną, której liście są 20 razy słodsze od cukru spożywczego,a zawierają niewiele kalorii.Przeznaczenie: Może być stosowana do słodzenia napojów, potraw przez osoby dbające o linię lub chore na cukrzycę. Sugerowana jest również w odżywianiu dzieci ponieważ nie powoduje rozwoju próchnicy. Można stosować liście świeże lub susz.Wskazówka: Nasiona wysiewając pozostawiamy na wierzchu – na słońcu lepiej kiełkują. Optymalna temperatura kiełkowania to 20 – 25 st.C. Wymaga stałej wilgotności podłoża, ale nie można przelać. Wierzchołki pędów należy uszczykiwać.Wysiew: IIIZbiór: IX-X