Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na akceptację naszego Regulaminu oraz wykorzystanie plików cookie. Dzięki nim możemy zapewnić lepsze doświadczenie użytkownika oraz dostosować treści do Twoich preferencji.
Mieszanka ziół " Pachnąca kuchnia"Mieszanka kilku gatunków roślin przyprawowych: majeranku, bazylii, cząbru, oregano i tymianku. Ich ziele poprawia smak wielu potraw. Napar z nich sporządzony łagodzi wiele dolegliwości. Nasiona wysiewać na początku maja bezpośrednio do gruntu, najlepiej dość rzadko i w miarę wzrostu roslin przerywać je lub rozsadzać, tak aby docelowo uzyskać rozstawę 30x30 cm. Można je także wysiewać do skrzynek albo donic i załozyć ogródek ziołowy np na balkonie lub tarasie. Oregano i tymianek są roślinami wieloletnimi i mozna je pozostawić na nastepny rok. Rośliny uprawić w miejscu nasłoniecznionym lub lekko ocienionym, w żyznym umiarkowanie wilgotnym podłożu.Termin wysiewu wprost do gruntu: Maj